2017. június 25., vasárnap

TOUR DE HONGRIE 2017.

TOUR DE HONGRIE 2017.

2017. június 22-én, csütörtök délelőtt, Budapesten, a Városliget Caféban 
tartotta meg sajtótájékoztatóját a június 27-én rajtoló Tour de Hongrie.


Az eseményen jelen volt Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos (aki kerékpáron érkezett a sajtótájékoztatóra); Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője; Szilasi László, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja, egyben a Tour de Hongrie versenyigazgatója; Schulek Csaba, a nemzetközi verseny élő közvetítését is szervező, Dentsu Aegis Network képviselője; Szalontay Sándor, a viadal legutóbbi magyar sárga trikósa; Lovassy Krisztián, aki 2015-ben és 2016-ban is dobogós volt a budapesti befutó után.

A Magyar Körverseny június 27-én, Szombathelyen rajtol, a 20 csapat 120 kerékpárosából álló nemzetközi mezőny a Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks,Cegléd, Karcag, Miskolc, Jászberény útvonalon - 751 kilométer megtéve - érkezik el július 2-án Budapestre, a Hősök terére.

A 2017-es Tour de Hongrie versenyére csaknem háromszoros túljelentkezés volt a csapatok részéről, végül a meghívott klubok közül várhatóan 20 áll majd rajthoz, lesz közöttük hat magyar együttes, egy válogatott, egy prokontinentális és 11 kontinentális csapat.

A 2017-es Tour de Hongrie versenyén hat magyar csapat - Tipográfia-DeGaVi, a Kontent-DKSI, a Dr. Bátorfi-Agria KTK, az Epronex-Special Bikes Team, a Kőbánya Cycling Team és a válogatott mountain bike versenyzőkre épülő Cube-Csömör - indul, rutinos és feltörekvő fiatal kerékpárosokkal - többek között a tavalyi sárga trikós Szalontay Sándorral - soraikban. Rajtuk kívül a luxemburgi Team Differdange-Losch is indít két magyar bringást (Lovassy Krisztiánt és Rózsa Balázst), de érdemes lesz a Tusnád kék mezét is keresni: a csíkszeredai profi csapat soraiban székely bringások is tekernek!


(Forrás: MTI)

------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése