2017. június 25., vasárnap

TIHANYI JÓGATÁBOR 2017.

TIHANYI JÓGATÁBOR 2017.

2017. június 2-4. között újabb csodás jógaprogramokban lehetett részünk. 
HATHA jógát gyakoroltunk, de többfelé kirándultunk is. 


Csoportunk egy része az első nap ismét körbejárta a tihanyi Belső-tavat, majd a pár éve elkészült kilátót is megtekintették.
A második nap medárdikus, hatalmas felhőcsoda-képződéssel járó viharjeleit néztük meg sokan, és míg láttuk, hogy mind az északi, mind a déli parton ,,lóg az eső/heves zápor lába", Tihany továbbra is szépséges felhőékességeiben pompázott viharfelhők és Nap-ragyogás közepette.

A harmadik nap a kevesek által ismert ARANYHÁZ felé is elindultunk páran. ,,Aranyház" helyett különös sziklákat találtunk!!! A http://www.tihany-info.hu szerint: ,,A Szarkádi-erdő és a Belső-tó között elterülő Gejzírmező sziklaképződményei mintegy három millió évvel ezelőtt, a földtörténeti negyedidőszakban keletkeztek. A bazaltvulkánosságot követő vulkáni utóműködés során e területen működött a legtöbb hévforrás. Az itt kialakult forráskúpok közül a legnagyobb az Aranyház-gejzírkúp, mely nevét a tömegesen rátelepedett sárga színű zuzmóról kapta (15.kép). A kijelölt ösvény számos, a bemutatás céljára a cserjéktől megtisztított sziklaalakzathoz vezet el, találunk közöttük gomba alakút, egy másik alatt kis barlang-átjáró vezet át. Az utóvulkáni képződmények európai mércével mérve is kimagasló száma és különleges megjelenési formája volt az egyik döntő érv amellett, hogy a félsziget elnyerje az Európa Diplomát. A Hármashegyi-kúp tetejéről csodálatos kilátás nyílik a Belső-tóra és az ősközségre, az Aranyház tövében pedig, egy régi pincében, kőzetbemutató látható.".

Képriportom erről a csodáról tudósít!
 (Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))
























































































































































































































































































































































































































































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése