2017. június 14., szerda

17. FINA VILÁGBAJNOKSÁG


Az MNB emlékérmével tiszteleg minden idők legnagyobb hazai 
sporteseménye előtt

Budapest, 2017. június 14. – A Magyar Nemzeti Bank a hazánkban megrendezésre 
kerülő, 17. FINA Világbajnokság tiszteletére 50 Ft-os emlékérmét 
bocsát ki 2017. június 14-én. Az új, 50 Ft-os emlékérmével 
a mindennapi készpénzforgalomban is találkozhatunk.



Pontosan egy hónap múlva, 2017. július 14-én kezdődik hazánk történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, a budapesti és balatonfüredi helyszíneken megrendezésre kerülő 17. FINA Világbajnokság. Az MNB egy hónappal az esemény kezdete előtt, 2017. június 14-én új, 50 Ft-os emlékérmét bocsát ki, hogy tisztelegjen a Vizes Világbajnokság előtt.

A Magyar Nemzeti Bank minden évben egy-egy jelentős történelmi, nemzeti évforduló, kulturális-, tudományos-, vagy sportesemény alkalmából rendszeresen bocsát ki emlékérméket, vagy esetleg valamelyik forgalomban lévő érme emlékváltozatát – részletezte Balogh Sándor, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, majd hangsúlyozta, hogy „a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. számára óriási megtiszteltetés, hogy a Magyar Nemzeti Bankkal együttműködve bocsáthatja ki a 17. FINA Világbajnokság 50 forintos emlékérmét.”

Az új 50 Ft-os érme névértékes oldala változatlan marad, a másik oldalán azonban a megszokott kerecsensólyom helyett a 17. FINA Világbajnokság logója jelenik meg. Az érme úgynevezett tematikus oldalát Kósa István tervezte.

A Vizes Világbajnokság megrendezésének lehetősége hatalmas büszkeség és lehetőség hazánk számára, a fejlesztéseknek, a megépült világszínvonalú komplexumoknak és a rendezvényt kísérő fokozott figyelemnek köszönhetően

„A FINA Világbajnokság megrendezése olyan sportdiplomáciai siker, amely megerősíti Magyarország kormányát abban, hogy jó döntést hozott a sport stratégiai ágazattá emelésével, a sportágak közvetlen támogatásával, a sportlétesítmények fejlesztésével és a nemzetközi események kiemelt támogatásával. Ezzel ugyanis fokozható a magyar sport eredményessége és hírneve, és jó út arra, hogy egy sportot jobban szerető és gyakorló nemzedék kerüljön kinevelésre” – mondta el dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az érme emlékváltozatának hivatalos kibocsátása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón.

Az emlékérmék 2 millió példányban kerülnek forgalomba, a gyűjtők pedig igazán kivételes veretekhez is hozzájuthatnak.

Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy „a veretésre került érmék valóban gyönyörűek, nagyon szép ajándékul szolgálnak a szervezőknek és a világeseményre érkező nézőknek és a lakosságnak is: nemcsak a gyűjtőknek, hanem a sportbarát közönségnek is szép, kézzel fogható emlék marad a 17. FINA Világbajnokságról.”

Pataki Tibor, az MNB Készpénzlogisztikai igazgatója elmondta, hogy „az MNB egyik legtermészetesebb saját eszközével, az érmekibocsátással kíván hozzájárulni minden idők legnagyobb hazai sporteseményének megünnepléséhez és nem utolsó sorban megörökítéséhez.”

A 12.000 darab elsőnapi (normál verdefényes) veret sorszámozott díszcsomagolásban kerül forgalomba. A kibocsátott érmekből pedig 7000 darab különleges technikával készült el.


(Forrás: ,,Fina-Budapest2017")


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése