2017. március 12., vasárnap

MOL MESTER-M DÍJ

MOL Mester-M Díj

A MESTER-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek
a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport,
a művészet és a tudomány területén és szakmailag,
emberileg tanítványaik példaképei.



A fiatal tehetségek, későbbi sikeres sportolók, művészek, szakemberek elindítása olyan áldozatkész tanárokon, edzőkön, szakembereken múlik, akik meglátják bennük a lehetőséget és bátorítják első lépéseiket. A MOL Mester-M díjjal az ő munkájukat ismeri el az Új Európa Alapítvány.

A 2017. március 8-án, a Pesti Vigadóban tartott díjátadón köszöntő beszédet mondott dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára: ,,nincs jobb befektetés, mint a fiatalokkal való törődés”. „A kiemelkedő pedagógus, edző arról ismerszik meg, hogy olyan célok kitűzésére motiválja tanítványait, amelyek eléréséhez a tehetség már bennük rejlik. Ők azok az elkötelezett tehetséggondozók, akik képesek meglátni a speciális képességeket, fejleszteni a kreativitást, tudnak motiválni, s mindeközben olyan értéket közvetítenek, amelyeket tanítványaik az élet minden területén kamatoztathatnak” – fogalmazott.

Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a cég az elmúlt tíz év alatt csaknem százezer fiatal tanulását és sportolását segítette több mint egymilliárd forint értékben.

A 2016-ban beérkezett több mint 700 jelölés közül az Alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők áldozatkész munkájukkal, példamutatásukkal és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

A 2016. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Ifj. Benyus Sándor karmester és nagybőgő művésztanár (Vác), F. Pollner Erika rajztanár (Miskolc), Horváth Norbert fizikatanár (Budapest), Maksa Katalin magyar-történelem tanár (Budapest), Dr. Mészáros Lukács biológiatanár (Szentendre), Dr. Minda Mihály matematika-, számítástechnika-, fizikatanár (Vác), Takács Attila informatika-, matematika-, fizikatanár (Budapest). A sportszakemberek között Kegye Tibor úszás és triatlonedző (Budapest), Sinkó Andrea aerobikedző (Budapest) és Zámbó Tibor kézilabdaedző (Mezőszilas) részesült az elismerésben.

A díjakat a MOL Magyarország vezetői, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, valamint Sipos Mihály, a Muzsikás Együttes alapító tagja adták át.

A díjátadó közreműködői az Operaház 4 táncos szólistája, akik Palotással, majd hagyományos és modern balett részletekkel köszöntötték a jelenlévőket és a díjazottakat.


(Forrás: MTI; http://www.ujeuropaalapitvany.hu)


--------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

--------------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 



































































































































































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése