2016. szeptember 12., hétfő

KEREKDOMB ÖSSZEMŰVÉSZETI FESZTIVÁL TÁLLYÁN

FÉLMARATON, KISCSILLAG ÉS BORMUSTRA
TÖRTÉNELMI HELYSZÍNEKEN!
 - Hamarosan indul a Kerekdomb Fesztivál Tokaj-Hegyalján -

Szeptember 23. és 25. között idén először összművészeti fesztivál indul Tállyán. A Tokaji Borvidék településén három napon át színházi és irodalmi előadásokkal, koncertekkel, hangversennyel, sporteseményekkel, gyerekprogramokkal, felfedező túrákkal, gasztro- és kézműves vásárral, kreatív foglalkozásokkal és borkóstolókkal várják a látogatókat.



A Kerekdomb Fesztivál és Bormustra Tokaj-Hegyalja egyik legszebb helyszínének közösségi tereit alakítja három napra pezsgő kulturális központtá, bemutatva a település történelmét és kiemelve különleges adottságait.

A látogatókat komolyzenei hangversenyek várják a Római Katolikus Templomban, gyerekprogramok és gyerekfoglalkozások a frissen felújított Maillot Kastély termeiben, irodalmi foglalkozások, felolvasások és blues koncertek az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel helyszínén, túrák, futóverseny és félmaraton a tállyai dűlőkön, kreatív séták a pincerendszerekben, a Kerekdomb Fesztivál könnyűzenei nagyszínpada pedig a Vincellér Ház udvarán kapott helyett.

Fellép a Kiscsillag, a Belmondo, a Budapest Bár, az Anima Sound System, a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Duó, ott lesz a Virtuózok csapata, Pribojszki Mátyás több formációval, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin. Orgona adománygyűjtő koncertet ad Fassang László, interaktív gyerek- és felnőttprogramokkal készül Varró Dániel és Molnár Krisztina. Gyerekkoncerttel érkezik a Kaláka, Szalóki Ági, Rutkai Bori Bandája, valamint a Czutorborsók, a legkisebbeknek Ringató foglalkozást is tartanak.

Lesz improvizáció a Momentán Társulattal, színházi előadás a Nézőművészeti Kft-vel, jóga Szalóki Ágival, a Hosszúlépés.Járunk? csapat kreatív túráin pedig a település titkaiba avatják be az érdeklődőket.

A futás szerelmesei gyönyörű környezetben versenyezhetnek, a gyerekek a Ludas Matyi Futamon, a felnőttek pedig a hét kilométeres Mád-Tállya futóversenyen vagy a Kerekdomb Félmaratonon is indulhatnak.

Tállyai hagyományok szerint készülnek idén is a helyiek az Európában is egyedülálló Szent-Vencel napi egyházi szőlőszentelő ünnepre, emellett a tállyai utcácskákon gasztro- és kézműves vásár, a tállyai pincészetekben pedig borkóstoló várja a látogatókat.


(Forrás és további információ: www.kerekdombfeszt.hu)

----------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

----------------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA

 
































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése