2016. május 24., kedd

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 2016.

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 – Értékek és élmények nyomában

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében május 28. – június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben, a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! - pusztai kínáló - elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz, valamint a IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz.

 


Május 24-én, kedden, a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban (MTTM) ökoturisztikai és természetvédelmi szakmai konferenciára került sor „A táj szerepe, megjelenése az ökoturizmusban” címmel.

Május 28-29-én, szombaton és vasárnap Debrecenben bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban” megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhattunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon, őshonos háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juh, mangalica sertések – ismerkedhettünk a rendezvény területén felépített karámban.

A rendezvényre kilátogatók átfogó képet kapnak hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, és kedvükre kóstolhatnak az adott tájra jellemző gasztronómiai különlegességekből is.

A folytatásban, május 30. - június 05. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A Magyar Nemzeti Parkok Hetén részt vehetünk a Hortobágyi Vadaspark extra szafari programján, megtekinthetjük Balogh László fotókiállítását, több helyszínen is csillagnéző túra keretében gyönyörködhetünk az ég szépségében. Az aktív turizmus szerelmesei kalandozhatnak az Esztáz-kői-barlangban, kenuzhatnak a Fertő nádasában vagy a szentendrei Duna-ágon. A kiskunhalasi Fejeték-tanösvényen mocsárjárás-túra, a Hortobágyon ,,Virágzó lápok"-túra várja a természet szerelmeseit. S aki inkább a madarakhoz vonzódik, az is talál kedvére való programot, hiszen a Hanságban hajnali madárlesen, a Tisza-tónál és Kolon-tónál madárgyűrűzésen, míg a Montág-pusztán vércsés délelőttön vehet részt. Növénytani ismereteinket a Strázsa-hegyen a Nagyezerjófű-virágzás alkalmával, az ásotthalmi Csodarét virágpompáját szemlélve, valamint a bükki Őserdő-túra alkalmával bővíthetjük.


(Forrás: magyarnemzetiparkok.hu)

--------------------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

--------------------------------------------

(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
















































 

 
















































































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése