2015. február 22., vasárnap

MAGYAR SÍZŐK AZ ALPESI SÍ VB-N

,,Apróságokon múlt a nagyobb siker."

A pechsorozat ellenére is szép eredményeket értek el a magyar sízők az Alpesi Sí Világbajnokságon, az USA-beli Vail-Beaver Creekben.
Az eseményen 68 ország 500 sízője vett részt.

 



A Magyar Sí Szövetség sajtótájékoztatóján Kaszó Klára, az MSíSZ ügyvezető elnöke a magyar csapat teljesítményét értékelve elmondta, hogy minden síző nagyszerűen teljesített, és apróságokon múltak a jobb eredmények.

Kiemelte Miklós Edit lesiklásban elért 13. helyezését, mely a magyar alpesi sísport legjobb világbajnoki eredménye. Ez a nagyszerű eredmény értékes azért is, mert az egyes számok első 15 helyezettje a Világkupára rajtlista-pontokat szerzett. Előrébb remélte a szakvezetés Editet, aki egy olyan pályán ért el kiváló eredményt, mely nehéz, kanyargós, nem az ő stílusa.

Kékesi Márton szuperóriás-műlesiklásban elért 49. helyezése is remek eredményt, ugyanis ebben a versenyszámban a férfiaknál ilyen remek eredményt nem ért el még magyar versenyző.

Elmondta, hogy mindig a határon voltak a versenyzők, hogy jó helyezést érjenek el. Kiemelte még az óriás-műlesiklásban induló Farkas Norbert síelését, és a műlesiklásban szereplő Samsal Dalibor teljesítményét. Fiatal versenyzőink bemutatkozásáról elmondta, hogy elsősorban azért kaptak lehetőséget, hogy tapasztalatot gyűjtsenek, ugyanis minden egyes nemzetközi viadalon való részvétellel csak gyarapodik a tudásuk. Profi hozzáállásuk pedig példás volt.

***

Miklós Edit arról beszélt, hogy összességében fárasztó volt a VB, mert 2000 méteren volt a szállás, a rajt pedig 3500-on. Többször érezte azt, hogy kevés az oxigén. A sajtótájékoztató után Ausztriába utazott edzeni, ahonnan a jövő héten a bulgáriai Bansko-ba utazik a következő Világkupa versenyre. Super-G-ben és kombinációban áll rajthoz, és célja a 30-ba kerülés.

A sízőnő első nagy támogatója a MOL Magyarország, mely a szezon eleje óta elkíséri versenyeire. Szollár Domokos, kommunikációs igazgató elmondta, jó volt látni Edit sikerét, és háláját fejezi ki azért az örömért, amit a sportoló okozott teljesítményével.

Miklós Edit főtámogatója az MVM. Nagy Csilla, megbízott kommunikációs igazgató elmondta: óriási dolog, hogy Magyarország legeredményesebb sízőjének támogatója lehet a cég, és további energiát adnak Miklós Edit sikereihez. Edit támogatója több éve már a Das WeltAuto és a Wayteq is.


(Forrás: www.skihungary.hu (2015. 02. 17.))

----------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)


(Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna

(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)



---------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL
 













 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése