2015. január 25., vasárnap

,,LELKI MEGÚJULÁSUNKÉRT!” - ZARÁNDOKVONATOK 2015-BEN IS!

2015-BEN IS ÚJRA INDULNAK A MISSZIÓ TOURS ZARÁNDOKVONATAI.
Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is újra indul a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba. Idén a MÁV-START Zrt. és a Misszió Tours Utazási Iroda
együttműködésében valósulnak meg a különleges élményt ígérő,
rendhagyó zarándokutak.



Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón arról beszélt: ezek a zarándokutak alkalmat adnak a lelki feltöltődésre, a közösségépítésre és a külkapcsolatok erősítésére egyaránt.
 
Az államtitkár kitért arra: az EMMI tavaly gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő fiatalok zarándoklatát támogatta, idén pedig fogyatékkal élő fiatalok és hozzátartozóik utazhatnak a minisztérium segítségével. Hozzátette: bízik abban, hogy zarándoklatuk nemcsak számukra lesz majd lelki feltöltődés, de üzenet lesz a társadalomnak is a hitről, amely képes erőt adni a mindennapok küzdelmeihez.
 
Roman Kowalski budapesti lengyel nagykövet kiemelte: a magyar és a lengyel népet történelmük mellett keresztény hitük köti össze, a czestochowai zarándokút pedig szimbolizálja mind a közös múltat, mind pedig a közös hitet. Hozzátette: a magyar zarándokok az út során olyan magyar történelmi városokat látogatnak meg, amelyek ma Lengyelországban vannak, de minden magyar szívéhez közel állnak.
 
 
A nagykövet hangsúlyozta, a lengyel nép számára 2015 különösen fontos év, hiszen Szent II. János Pál pápa 10 éve halt meg. Ezért is fontos, hogy az út során a zarándokok meglátogatják a lengyel pápáról elnevezett, újonnan épült bazilikát is.
 
Székely János római katolikus segédpüspök, a czestochowai zarándokút ötletgazdája, aki lelki vezetőként utazik majd a vonaton, úgy fogalmazott: a zarándoklat arról szól, hogy emberek közösen útra kelnek a lelki forráshoz, és útközben megtalálják egymást, valamint saját életük értékeit, kincseit.
 
A Boldogasszony zarándokvonat május 21-én negyedik alkalommal indul Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba. A zarándokok a Budapestről induló vonatra Hatvan, Szolnok és Püspökladány állomásokon is felszállhatnak, illetve hazafelé jövet leszállhatnak Nagykárolyban és Debrecenben is. Erdélyben a vonat Nagyváradon, Kolozsváron és Marosvásárhelyen áll meg. A zarándoklat második napjának programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmise - Böjte Csaba ferences testvér szavai által - zárja a zarándoklatot.
 
A Fekete Madonna zarándokvonat június 22-én ötödik alkalommal indul útra a lengyelországi Czestochowába, a magyar pálos szerzetesek által alapított, világhírű kegyhelyre. A zarándoklat másik célpontja Krakkó lesz.


(Forrás: MTI - EMMI - MISSZIÓ TOURS)

________________________________________________


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

 
Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter - volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
sajtóreferens - TIT Stúdió Egyesület - www.tit.hu
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)


_____________________________________________


POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL
 
 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése