2014. augusztus 15., péntek

KINCSEM FILM - VÁGTA A MEGVALÓSULÁS FELÉ

A LEGDRÁGÁBB MAGYAR FILM A LEGCSODÁSABB, MAGYAR LÓRÓL!
 
A tervek szerint komoly költségvetéssel készítenek filmet nemzetközi koprodukcióban Kincsemről, a csodalóról. A forgatókönyvet Bereményi Géza eredeti könyve alapján Fonyódi Tibor írta, a dramaturg Szőcs Géza költő lesz, a miniszterelnök főtanácsadója, rendezőnek pedig egy Oscar-díjas alkotót, Roger Christiant kérték fel a film producerei, hangzott el egy csütörtöki (Budapest, 2014. augusztus 14-i) sajtótájékoztatón.

 



Losonci Gábor producer elmondta, hogy a film angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül majd el. A forgatás tervek szerint 2014. októberében kezdődik, amennyiben az időjárás is engedi, magyarországi külső, lóversenypályán forgatott jelenetek felvételével. A forgatás befejezése 2015 késő tavaszára várható.

A magyar csodalóról szóló filmet az az Oscar-díjas Roger Christian rendezi, aki többek között a Csillagok háborúja több része, illetve az Alien megvalósításában is közreműködött.

A film főbb szerepeiben olyan nemzetközileg ismert sztárok jelennek majd meg, mint Mads Mikkelsen, Martin Freeman vagy Ed Harris, de a tervek szerint feltűnik majd a vásznon egy rövid jelenet erejéig Jean-Paul Belmondo is. Magyar részről – többek között – Kamarás Iván és Weisz Fanni lesznek a produkció szereplői.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a produkció nem vesz igénybe állami támogatást, a Magyar Nemzeti Filmalaphoz sem pályáztak, a szükséges forrásokat vállalkozók és befektetők adják össze. A tervezett produkció léptéke meghaladja a hazai a lehetőségeket, hiszen bekerülési összege meghaladhatja az egyéves, sőt akár a kétéves keretét annak, amit Magyarország ma filmre fordíthat.

A forgatókönyv Losonczi Gábor ötlete nyomán, Bereményi Géza eredeti könyvéből, Fonyódi Tibor által íródott. A film műfaját tekintve drámai thriller lesz, nem realisztikus elemekkel vegyítve. A forgatókönyv a Paramount Pictures olvasói tesztjén (amit a stúdió önállóan szervezett) - mint külföldi, nem angolszász forgatókönyv – évtizedek óta nem látott, kiváló minősítést kapott.



(Forrás és további sajtóinformáció:

V.M.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda
Nagy Ákos
E-mail: nagy.akos@vmkomm.hu
Tel.: (1) 350-6951, 20/9331-801)

-------------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)


(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése