2014. augusztus 11., hétfő

KIEMELKEDŐ ELSŐ FÉLÉVET ZÁRT AZ ÁLLAMI LOTTÓTÁRSASÁG

KIEMELKEDŐ ELSŐ FÉLÉVET ZÁRT AZ ÁLLAMI LOTTÓTÁRSASÁG
 
A 2014-es év első félévében az állami lottótársaság kimagasló üzleti eredményt ért el. Az elmúlt évek árbevételi rekordjai után továbbra is remekül teljesít a cég, 36,1 milliárd forinttal meghaladta az előző év azonos időszakának eredményét.
 
 

 


Az üzleti eredmények azért is kiemelkedőek, mert állami vállalatként nemcsak a profitszerzést, hanem ugyanekkora hangsúllyal a felelős játékszervezést is figyelembe kellett vennie működése során. Állami cégként felelősen gondolkodva és eljárva, a jogszabályok betartását és a játékosok védelmét szem előtt tartva sikerült a megelőző év azonos időszakának adózott eredményét 55 %-kal, tiszta játékbevételét pedig 25 %-kal felülmúlnia.
A 100 százalék állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. eredményei a költségvetési befizetésekre is kedvező hatással vannak: 20,6 milliárd forint játékadót és 5,4 milliárd forint nyeremény szja-t fizetett be. Az egyéb közvetlen és közvetett adókkal, járulékokkal, a nem visszaigényelt áfá-val együtt az állami játékszervező tevékenységéből a költségvetésnek 35,4 milliárd forint bevétele származott 2014. év első félévében.
„A lottótársaság a tíz legnagyobb hazai adófizető egyike, emellett az állami tulajdonból következően az eredményágon képződő és fejlesztésre nem visszaforgatott profit is az állam bevétele. Hazai szolgáltatásokat vesz igénybe, közvetve és közvetlenül több ezer munkahelyet teremt. Saját munkavállalóin kívül mintegy kétezer, az értékesítésben közreműködő kiskereskedőnek biztosít kiegészítő jövedelmet.” – mondta el dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.


Szerencsejáték-piac

A szerencsejáték-piac az utóbbi időben komoly átalakuláson esett át. Az online sportfogadás Magyarországon és az egész világon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Szerencsejáték Zrt. játékainál is érezhető ez a tendencia, az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés a sportfogadás iránt. Emellett egyre többen játszanak szerencsejátékokat az interneten vagy különböző okos-eszközökön, számtalan új szórakozási forma jelent meg, amelyeket termékfejlesztési irányból kellett megközelíteni.
Ezen a piacon kell helyt állnia, állami cégként felelősen gondolkodva és eljárva, a jogszabályok betartását és a játékosok védelmét szem előtt tartva. Ezt a hullámot meglovagolva a Szerencsejáték Zrt. évről-évre kiemelkedő teljesítményt nyújt, és fejlesztéseivel igyekszik a nemzetközi trendeket követni. A kimagasló eredmények az állam számára is pozitív hozadékkal járnak, a cég az állami költségvetéshez is nagymértékben járul hozzá.


Minek köszönhetőek ezek az eredmények?

„A kiemelkedő eredmény több tényezőnek is köszönhető. Főképp 1500 munkatársunk megfeszített munkájának, hiszen elkötelezettségük, lojalitásuk minden évben a garancia arra, hogy kiemelkedő eredményeket érjünk el.
Emellett a kereslet előző év második felétől lépcsőzetesen növekedett, tovább bővült a cég értékesítő hálózata, és természetesen sokat élénkített a forgalmon az Ötöslottó halmozódása. A labdarúgó világbajnokság nagyban hozzájárult a sportfogadási kedv emelkedéséhez, emellett rendszeres akciók és a megújuló sorsjegykínálat is szerepet játszottak a sikerben.” – magyarázta dr. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Az elmúlt évek tendenciái

Szentpétery Kálmán elmondta: „A Szerencsejáték Zrt. elmúlt években produkált árbevételei sikerszériát jelentenek: árbevétele 2010 óta évente 7, 18, és 14 százalékos növekedést mutatott.
Tiszta játékbevétele – a kifizetett nyereményekkel csökkentett árbevétel, vagyis az eredményesség objektív mutatója – szintén emelkedő tendenciát, 2012-ben 16 %-os, 2013-ban 7 %-os növekedést mutat.
Az árbevétellel együtt a kifizetett nyeremények értéke is évről évre növekszik: az utóbbi két évben rendre körülbelül 20-20%-kal több nyereményt kaptak kézhez a játékosok – 2013-ban összesen több mint 136 milliárd forintot.”
Az egyes termékcsoportok eredményei jellemzően a nemzetközi trendeket követik. A sportfogadások népszerűsége soha nem tapasztalt mértékű. Hazánkban a Tippmix bruttó árbevétele 2013-ban már meg is előzte az Ötöslottó forgalmát. Ugyanakkor – bár a számsorsjátékok iránti kereslet nemzetközi tapasztalatok alapján is inkább stagnál – a tiszta árbevétel 2/3-a továbbra is a számsorsjátékokból származik, ezen belül pedig máig megingathatatlan a közel 60 éves Ötöslottó szerepe. Szintén nemzetközi tendencia a sorsjegyek iránti kereslet eltolódása a drágább, vonzóbb megjelenésű termékek irányába.


Fejlesztések

„Az utóbbi években korábban nem látott volumenű fejlesztéseket indított a cég, amely lehetővé tette, hogy a játékos igények változását a termékportfólió is kövesse.” – mondta az elnök-vezérigazgató.
2013-ban májusában elkészült az új internetes fogadási játékplatform, elindult a TippmixPro fogadás, mely története legnagyobb forgalmú heteit érte el a 2014-es labdarúgó világbajnokság idejére.
Folytatódott a termelési rendszer cseréje, amellyel fejlettebb központi rendszer és modernebb értékesítési terminálok váltják fel a közel 20 éve használt technológiát. Emellett zajlik a saját lottózók felújítása, megkezdődött új infokommunikációs eszközökkel történő felszerelése.
A belső működés hatékonyabbá tételére elektronikus irat- és dokumentumkezelő, illetve workflow rendszer került bevezetésre.
A játékosigényekre reagálva a klasszikus kedvenceknek számító lottó-, illetve számsorsjátékok okostelefon-alkalmazással is elérhetővé váltak a játékosok számára. A törvényi környezet változásának köszönhetően és az időközben megszerzett információbiztonsági tanúsítvány (ISO 27001 és a lottótársaságok világszervezetének tanúsítványa) a Szerencsejáték Zrt. számára megnyílt a lehetőség arra, hogy bekapcsolódjon nemzetközi számsorsjáték szervezésébe.


Az eredmények mögött álló vállalat

A siker főképp az 1500 munkatárs megfeszített munkájának köszönhető. Elkötelezettségük, lojalitásuk minden évben garancia arra, hogy kiemelkedő eredményeket érjünk el.
A Szerencsejáték Zrt. foglalkoztatóként is példaértékű, az 1500 fős állományból több, mint 10 % megváltozott munkaképességű. Nagy hangsúlyt fektet integrálásukra, ennek eredményeként kapta meg - többek közt - a Fogyatékosság-barát Munkahely minősítést.
Az eredményességhez a munkatársak elkötelezettsége és lojalitása nagyban hozzájárult. A vállalat az AON-Hewitt cég által szervezett „Legjobb Munkahely” felmérésen nagyvállalati kategóriában 2013-ban az első helyen végzett.


(Forrás: NFM Kommunikációs Főosztály)

_________________________________________________


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 
POLGÁR JULIANNA FOTÓI A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)
 








 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése