2014. július 16., szerda

MAHART+VOLÁNBUSZ - MEGERŐSÍTETT STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Megerősítette stratégiai együttműködését a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt., az erről szóló dokumentumot szerdán írták alá Budapesten, a felújított Dömös hajó avatásán.

 


Az eseményen Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkára, kiváló példának nevezte a MAHART PassNave Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. együttműködését arra, hogy az állami tulajdonú vállalatoknál is meg lehet honosítani a menedzserszemléletű, vezetői kultúrát, amely az ésszerű gazdálkodás és a hatékony forrásfelhasználás elvét tartja szem előtt.

Hegmanné Nemes Sára hangsúlyozta, hogy a fejújított dömösi kikötő márciusi átadása után megújult Dömös kirándulóhajó előadások és konferenciák helyszínéül is szolgálhat.

Hozzátette: a tavaly ősz óta állami többségi tulajdonban lévő MAHART PassNave Kft. révén lehetővé vált, hogy egységessé váljon a belföldi és külföldi hajózási turisztikai tevékenység, valamint hatékonyabban és kiszámíthatóbban valósuljanak meg a nemzetgazdasági és munkahely-teremtési szempontból is fontos, hajózási és kikötői fejlesztések.

A vállalat és a kormány tervei között szerepel a hajóflotta és további kikötők felújítása, a hajóállomások elérhetőségének javítása, a szolgáltatások színvonalának emelése, a vízi közlekedési útvonalak és lehetőségek összekapcsolása a közúttal és a vasúttal - mondta az államtitkár, hangsúlyozva, hogy a nemzeti vagyon gyarapítása továbbra is a kormány célja.

Az állami tulajdonos által nyújtott szakmai tanácsoknak és iránymutatásnak nagy szerepe volt abban, hogy az árvíz ellenére a MAHART PassNave Kft. adózott eredménye 2013-ban közel 100 millió forinttal növekedett, és elérte a 420 millió forintot, az idén várhatóan a tavalyit is meghaladó, 450-460 millió forint nyereséggel zár a cég - mondta az államtitkár.

A VOLÁNBUSZ Zrt-ről szólva Hegmanné Nemes Sára elmondta, hogy a helyközi autóbuszos személyszállítás terén már előrehaladott a 24 VOLÁN-társaság összevonása 7 regionális társaságba. A teljes folyamat - az üzemviteli folyamatok központosítását és integrációját követően - ez év végéig tart.

Dévényi Gergely, a VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a hajózási társasággal együttműködve, alternatív közlekedési lehetőséget ajánlanak a Duna-kanyarba utazóknak azzal, hogy hajóra és autóbuszra érvényes, kombinált menetjegyet kínálnak.

Dévényi Gergely úgy látta, hogy megállapodásuk remek példája annak, hogy az olyan nagy múltú vállalatok, mint a MAHART vagy a VOLÁNBUSZ, képesek megújulni, a piaci igényekhez igazodni, az utasok érdekeit szolgálni. Az ajánlott belföldi, valamint bécsi kombinált autóbuszos és hajós menetjegyek bevezetésével a két társaság célja, hogy fejlesszék a Duna-kanyar és a Pilis turizmusát. A VOLÁNBUSZ Zrt. új szolgáltatásokat vezet be. Példaként említette a mobil jegyértékesítést és új nemzetközi célállomásaikat.

Spányik Gábor, a Mahart PassNave Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az állami tulajdonlás lehetővé tette új fejlesztések indítását, az állami vállalatokban rejlő szinergiák kihasználását. Kiemelte, hogy a Mahart PassNave Kft. 110 éves múltú cég, és a legnagyobb hajósparkkal rendelkező társaság a Dunán. Több mint 30 hajóval, 70 kikötővel, több mint 100 úszótesttel rendelkeznek, amelyek megújítása fontos.



(NFM/MTI)

------------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 
________________________________________________________________
 
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL
 































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése