2014. május 7., szerda

HUNGARIKUMOK ÉS A MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEK

HUNGARIKUMOK ÉS A MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEK

A Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében kerül megrendezésre a ,,Hungarikumok és a minőségi követelmények” témájú szakmai rendezvény és kiállítás.



A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. Törvény fő célja a magyar nemzeti értékek és ezen belül a hungarikumok összegyűjtése, védelme és támogatása.

A magyar nemzeti érték a magyar kultúrához, a hagyományokhoz kötődő, akár nemzetünk történelme során, akár a közelmúltban felhalmozott, keletkezett, megőrzött egyedi, különleges szellemi, anyagi, természeti érték vagy termék, amely a magyarságra jellemző és közismert. A magyar nemzeti értékek rendszerezése és támogatása jelentősen növelheti hírnevünket és megbecsülésünket világszerte és hozzájárul az új nemzedékek nemzeti hovatartozásának, magyarságtudatának kialakításához, valamint megerősítéséhez. A magyar nemzeti értékek összegyűjtésével és rendszerezésével jött létre és egyre gyarapodik a Magyar Értéktár.

A hungarikum olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a történelmi vagy a mai Magyarországra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye. A hungarikumokat a Magyar Értéktárból – a szakbizottságok javaslatának egyedi értékelése alapján – a Hungarikum Bizottság választja ki és minősíti hungarikummá.

A konferencia és kiállítás fő célja, hogy bemutassa a 2014. március 31-ig hungarikummá nyilvánított elemek egy részét, rámutatva sokszínűségükre és a teljesítendő minőségi követelményekre, valamint a hungarikum tanúsító védjegy odaítélésének szabályozására.

A kiállításon helyet kapnak a Hungarikumok és egyes, más – a Magyar Értéktárba felvett – elemek is.
 
 
(Forrás: Európai Minőségügyi Szervezet)
 
------------------------------------------------------
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

 
(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
alapító-főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 
--------------------------------------------------------
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 

























































 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése