2014. május 28., szerda

22 DÍJAZOTT A MOB FAIR PLAY-GÁLÁN

Huszonkét díjazottat ünnepeltek a MOB Fair Play-gálán

A magyar sport- és művészeti élet húsz személyisége, illetve egyesülete és társulata, továbbá egy gyűjtemény és egy dokumentumfilm részesült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play Bizottsága által odaítélt díjban. Az eseményen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondott beszédet május 26-án.



Elismerést kapott többek között Hosszú Katinka úszó, Vajda Vilmos, a kajak-kenu válogatott volt szövetségi kapitánya, Sándor Károly labdarúgó, Monspart Sarolta tájfutó, Snétberger Ferenc gitárművész, a KSI sportegyesület és a Baltazár Színház. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy bár a sportolók célja a győzelem, nem mindegy, hogy hogyan születik meg. ,,Győzzön az, aki jobb, de igazságtalanság nélkül, azonos feltételek között" - fogalmazott.
 
Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy a fair play kifejezés egyetlen nyelvre sem fordítható le pontosan, ezért is használják mindenhol ezt a szókapcsolatot. "A fair play az alapja annak, hogy ellenfeleinkre úgy tekintsünk a sportban, mintha saját magunkkal állnánk szemben" - mondta. Kiemelte az új kategóriát, a művészeti fair play díjat, amelyből első alkalommal négyet osztottak ki.
 
A MOB illetékes testülete öt kategóriában - Fair Play-életműdíj, Fair Play a szabadidősportban, a Fair Play eszméjének népszerűsítése, Fair Play-cselekedet, a Fair Play eszmeisége a művészetben - ítélt oda elismeréseket.
 
A Fair Play-életműdíjat Monspart Sarolta tájfutó kapta, aki köszönetnyilvánításában kiemelte a sport, valamint a sex, mint sport élethosszig tartó fontosságát.
 
A Fair Play-cselekedet kategória trófeájával Hosszú Katinkát jutalmazták. Méltatásakor Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár kiemelte: amellett, hogy a 2013-as barcelonai világbajnokságon két aranyérmet nyert, előtte részt vett a 2021-es budapesti világbajnokság pályázatának sikeréért tevékenykedő csapat munkájában. ,,A nemzeti ügy érdekében Katinka lemondott a felkészülés négy napjáról, ennek ellenére a medencében is helytállt." - tette hozzá.
 
Hosszú Katinka nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy bekapcsolódhatott a magyar pályázat győzelméért lobbizó csapat munkájába, és azt mondta: bízik benne, hogy részese lehet az elnyert világbajnokságnak.
 
 
(Forrás: MTI/EMMI)
 
------------------------------------
 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
_______________________________________________________________________
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA A FAIR PLAY-GÁLA HANGULATÁRÓL
 
 

















 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése