2014. április 8., kedd

CENTRAL EUROPEAN TOUR 2014. - MAGYARORSZÁG

CENTRAL EUROPEAN TOUR 2014. - MAGYARORSZÁG

Háromnaposra bővül Magyarország legjelentősebb nemzetközi országúti kerékpáros versenye. A Central European Tour-t idén július 25. és 27. között rendezik meg.

 


Törzsök Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mezőny az első napon Kassáról Miskolcra (122 km), a másodikon Szerencsről Ibrányra (127 km), a harmadikon pedig Isaszegről Budapestre (136 km) teker. A befutó ezúttal is a pesti rakparton lesz. Az eseményre 15 nemzet 25 csapatának 150 versenyzőjét várják.

Sutkó Mihály, a Central European Tour főszervezője arról beszélt, hogy Ibrány új helyszínként idén csatlakozik a versenyhez, s a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város emellett június 28-án és 29-én az országúti magyar bajnokságnak is otthont ad. Hozzátette: a közép-európai versenysorozat tovább bővülhet, Borkai Zsolttól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől, egyben Győr polgármesterétől ugyanis ígéretet kapott arra, hogy a - 2017-ben Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) rendező - Rába-parti város 2015-ben csatlakozik a legjelentősebb hazai kerékpáros eseményhez, amelynek programjába ezzel jövőre újabb szakasz kerülhet bele. Szerinte a verseny így még jobban segítheti a hazai kerekeseket a nemzetközi viadalokra való felkészülésben.

Az elnök azt is bejelentette, hogy a Central European Tour nagykövete 2014-ben is az üzbég Dzsamolidin Abduzsaparov lesz, aki pályafutása során mindhárom nagy körversenyen - Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana - kiérdemelte a leggyorsabb sprinternek járó zöld trikót.
 
Az egykori kiváló versenyző üdvözölte, hogy Orbán Viktor személyében további négy évig - ahogy mondta - sportbarát miniszterelnöke lesz Magyarországnak.

A sajtótájékoztatón megjelent az olasz Gilberto Simoni, a Giro d'Italia kétszeres összetett győztese is, aki Abduzsaparov társaságában nyitja majd meg a MKSZSZ által szerdán Budapesten sorra kerülő edzőtovábbképzést, melynek keretében mindketten megosztják majd tapasztalataikat a hazai szakemberekkel. Simoni kijelentette: a kerékpározás nem ismeri a válságot. Ezt azzal támasztotta alá, hogy hazájában a biciklizés az aktív turizmus egyre népszerűbb formája, és Olaszországban például az elmúlt évben nyolc százalékkal nőtt a kerékpáreladások száma.

Katona Kálmán, az ernyőszervezet, a Magyar Keréksportok Szövetségének elnöke (volt közlekedési miniszter) a sajtótájékoztatón büszkén számolt be arról, hogy a kerékpár bekerült a 16 kiemelt sportág közé, s a sportágfejlesztésre kapott többlettámogatásból nemcsak az edzők, hanem a versenybírók számára is tudnak továbbképzéseket tartani, beindították utánpótlás-nevelő programjukat, 2017-ben pedig megújul a hazai Millenáris Velodrom is.



(Forrás: MKSZSZ/MTI)

--------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
alapító-főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA
 
 












 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése