2014. március 4., kedd

29. WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON

WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON - A BUDAPEST FÉLMARATON ÚJ NEVE

Budapest, 2014. február 27. – A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma bejelentette, hogy névadó szponzorációs megállapodást kötött a Budapesti Sportirodával a Budapest Félmaraton kapcsán. A szerződést Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója írták alá. A Budapest Félmaraton neve 18 év után változik meg. Az eseményre szeptember 14-én 29. Wizz Air Budapest Félmaraton néven kerül sor.




A verseny 1984-es indulása óta népszerűsége folyamatosan nő. 2013-ban rekordot döntött a résztvevők száma, több mint 12 ezren álltak rajthoz az eseményen, és a szervezők idén még ennél is több résztvevőre számítanak. A Wizz Air egyúttal bejelentette, hogy az egyik főszponzorává válik a „Run in Budapest” kezdeményezésnek is, amely a három legnagyobb magyarországi futóeseményt, a Wizz Air Budapest Félmaratont, a Spar Budapest Maraton Fesztivált és a Telekom Vivicittá Városvédő Futást fogja össze.

A bejelentés kapcsán Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója ma Budapesten elmondta: „Ma ünnepeljük, hogy a Wizz Air egy évtizede hazai légitársaságként van jelen Magyarországon. Az elmúlt 10 év során folyamatosan fejlesztettük működésünket, flottánkat és bővítettük úthálózatunkat, ezzel is bizonyítva elkötelezettségünket Magyarország és magyar utasaink iránt. Mi a Wizz Airnél hiszünk a mobilitásban és az aktív életmódban. Alacsony árainkkal több, mint 2 millió magyar utazott velünk üzleti és szabadidős céllal 2013-ban. Az együttműködés, amelynek keretében Magyarország legnépszerűbb futóversenyéit kapcsoljuk össze a Wizz Air márkanévvel, remekül illeszkedik cégünk arculatához. Célunk, hogy az események nemzetközi jellegét is erősítsük, előnyt kovácsolva abból, hogy légitársaságunk már 35 országban van jelen. Minden sportkedvelő magyart szeretettel várunk a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon!”

Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója elmondta: „Egy félmaraton teljesítése óriási siker, de nem csak a célba érkezés miatt. Aki elhatározza, hogy lefutja, annak ugyanis rendszeresen mozognia, készülnie kell. A mi célunk az, hogy a lakosság körében minden eddiginél népszerűbb legyen a futás, minél több egészségtudatosan élő ember csatlakozzon hozzánk, és velük bizonyíthassuk azt, hogy az egészséges életmód miként kaphat igaz tartalmat. Nagyon bízunk abban, hogy ezzel az új együttműködéssel tovább erősödik a futóturizmus is, létszámban és minőségben egyaránt. Őszintén remélem, hogy ez az új kapcsolat is legalább olyan hosszú időn át vagy még tovább is működik majd, mint az előző. ”


A Wizz Airről

A Wizz Air Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága*, 45 darab A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 19 állomásról, több mint 300 útvonalon, 96 desztinációval, 35 országba. A Wizz Airnél 1700 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően 2013-ban több mint 13,5 millió utas választotta a légitársaságot.
_______
*Forrás: Innovata, a menetrendszerinti járatok ülőhelykapacitása alapján, egy év alatt 2013. március 1-jével bezárólag (2013-as pénzügyi év), illetve hat hónap alatt 2013. szeptember 30-ával bezárólag (2014-es pénzügyi év első félév). Közép- és Kelet-Európa régiója Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Csehországból, Észtországból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Koszovóból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Macedóniából, Magyarországból, Moldovából, Montenegróból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából áll.


A Versenyről

1984 és 1993 között, a hős (ős) korban a félmaraton az IBUSZ és a Mars Maraton keretében került megrendezésre. 1994-ben és 1995-ben szünetelt a Budapest Maraton. 1996-ban új szponzorral újjáéledt a maraton, és a Nike segítségével a félmaraton is. A két verseny külön vált, s attól kezdve 18 éven át vitte a félmaraton nevét az előző főszponzor.


2013: dőltek a rekordok

7436 egyéni futó érkezett célba, ami rekordot jelent Magyarországon;
1330 csapat állt rajthoz, az összes indulók száma: 12880;
 
Tavaly már 65 országból érkeztek a vendégek, 1600 külföldiek rajtolt, ami 6-7%-os növekedés az egy évvel korábbi adatokat tekintve. Angliából, Németországból és Olaszországból 100 fölötti volt a nevezési létszám, de tavaly először Szlovákiából érkeztek a legtöbben (155 futó). Érdekesség, hogy Malajziából, Örményországból, Chiléből, Nepálból, Peruból, Nepálból és Indonéziából is jöttek futók.
 
A vendégek azt mondják a világ legjobb hangulatú félmaratonija a budapesti.
Tavaly 13 percig tartott a rajt.
A férfiaknál még soha senkinek nem sikerült kétszer is nyerni a budapesti félmaratonon.
A jelenlegi egyéni félmaratoni címvédők: Henry Kemboi (Kenya) és Papp Krisztina (Magyarország).
 
                                                                              
(Forrás: Wizz Air)                                                                             
    
---------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
alapító-főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA  - A WIZZ AIR BUDAPEST FÉLMARATON
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL










 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése