2013. december 11., szerda

AZ ÉV LEGJOBB SPORTOLÓJA

A 2013. december 19-én, 56. alkalommal sorra kerülő gála sajtótájékoztatóján kiderült, hogy az idén rekordszámba menően, csaknem 300 sportújságíró szavazata alapján hirdetnek győztest az öt kategóriában, így a férfiaknál, a nőknél, a csapatoknál, az edzőknél és a szövetségi kapitányoknál.



„Minden díjazott jelen lesz a gálán, egyedül a Bajnokok Ligája-győztes Győr női kézilabdacsapatának néhány klasszisa hiányozhat majd, amennyiben a reményeknek megfelelően a magyar válogatott még versenyben lesz a szerbiai világbajnokságon.” – mondta Pajor-Gyulai László, az eseményt szervező Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke.

 
Pajor-Gyulai arról is beszámolt, hogy a gálán ezúttal is elismerik a legjobb fogyatékos sportolók teljesítményét is, illetve most is adnak majd át különdíjakat, valamint ez lesz az első év, amikor nem magyar sportolókat is jutalmaznak.
 
A közönségdíjast már szerdán bejelentették – a túraautós világbajnoki sorozatban szereplő Michelisz Norbert a szavazatok 23 százalékát gyűjtötte be, elnyerve ezzel Az Év Legnépszerűbb sportolója címet.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy kissé megújul a díjátadás menete, korábbi kiválóságok nyújtják majd át az elismeréseket, köztük az egyéniben legtöbbször győztes öttusázó Balczó András.

Mérei Andrea és ifj. Knézy Jenő fogja vezetni a gálát, és mint Dobor Dezső jelezte, 120 percben közvetíti a közmédia.

Az Adidas jóvoltából a férfi párbajtőr és a férfi vízilabda válogatott tagjai bemutatták a jövő évi labdarúgó világbajnokság hivatalos labdáját, a Brazucá-t.
 
 
 

Az ünnepségen a sportolóké lesz a főszerep, de a műsort olyan művészek színesítik, mint Radics Gigi, Cserpes Laura és Király Viktor énekesek, illetve Badár Sándor humorista. A fellépők között lesz Szász Kitti és Kovács Péter freestyle világbajnok labdarúgó és a kosaras Faceteam is.
 



(Forrás: sportoscar.hu)

--------------------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése