2013. november 20., szerda

ÖSSZEFOGÁS A MARGITSZIGETI ÁSVÁNYVÍZÜZEM ÚJRAINDÍTÁSÁÉRT

Együttműködik a Fővárosi Vízművek és a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával összefog az egyik legrégebbi palackozású, magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz újraindítása érdekében.
 
 

2013 a vízügyi együttműködések nemzetközi éve, melynek méltó zárása a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. közös munkája a Margitszigeti Ásványvízüzem újraindításáért. Az egyik legrégebbi palackozású magyar kincs, a Margitszigeti ásványvíz magyar piacra való visszavezetésének érdekében létrejött összefogás során a Szentkirályi a kiváló minőséget a palackozó technológiájával és know-how-jával biztosítja, a gyártáshoz szükséges megfelelő minőségű vízért pedig a Fővárosi Vízművek felel majd. A folyamat kivitelezéséhez a vállalatok elkezdik a margitszigeti palackozó üzem felújítását, valamint a kiszerelés, az arculat és a design elemek megtervezését. A kivitelezést tekintve prémium termékként fog feltűnni a piacon az új Margitszigeti  ásványvíz, ezzel méltó módon hajtanak fejet az együttműködő felek a tradíció és a minőség előtt.

„Fontos feloldása ez az együttműködés annak a mára már csak vélt ellentétnek, amelyet az ivóvíz szolgáltatók és az ásványvíz forgalmazók között feltételeznek.   A két magyar, környezettudatos cég – felismerve, hogy a víz közös értékünk – ma már egymást erősítik. Közös céljaink eléréséhez szorosan együttműködünk a logisztika, a kereskedelem, a labortechnológia, a vízvizsgálati programok, az infrastruktúra és víztechnológia területén is.” – részletezte a stratégiai megállapodás pontjait Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója.

„A természetes vizek fogyasztását javaslom, mert azok egészséges vizek, ellentétben a tisztított vizekkel, melyekből a kártékony és drága tisztító eljárások során a természetes és alapvető ásványianyag-tartalom elvész.”– mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos ügyvezetője.

Mindkét cég vallja, hogy a víz közös értékünk, ezért munkájukkal igyekeznek előtérbe helyezni annak társadalmi fontosságát és a mindennapi életben betöltött jelentőségét. A természetes vizek megfelelő társadalmi megítéléséért a jövőbeli terveik között szerepelnek a közös fellépések hazai és külföldi fórumokon egyaránt.


***

A Margitszigeti ásványvíz története

A Margitszigeten található üzemnél lévő vízforrás az egyik legismertebbnek számít Magyarországon, amelynek feltárását József főherceg kezdeményezte 1866-ban. A szénsavval dúsított vizet Palatinus-víz, majd Szt. Margitszigeti ásványvíz néven a Szent Margitsziget Rt. palackozta. A sziget az 1900-as évek elején a főváros tulajdonába került, a palackozást pedig a Fővárosi Ásványvíz Vállalat vette át. A sziget déli részén lévő Magda-kutat 1936-ban tárták fel, és ennek a vizét is az időközben megépült sportuszoda melletti ásványvíztöltő üzembe vezették. Az államosítás után az üzemet összevonták a jéggyárral, így az immár Fővárosi Ásványvíz és Jégipari Vállalat forgalmazta 1968-tól a Margitszigeti Kristályvizet. 2010. januártól az időközben Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt.-re átkeresztelt cég a termelést a területen felfüggesztette, így a margitszigeti üzem azóta kihasználatlanul áll.


***

Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu):
 
 
 
 
A Szentkirályi ásványvizet 1993 óta forgalmazzák Magyarországon. A cég számára az igazi áttörést a 2004-ben elnyert, párizsi Eauscar hozta meg: 2005-ben a hazai szénsavmentes ásványvízpiacon - az összes értékesített mennyiség alapján - piacvezetővé lett. Ezt a pozícióját azóta is tartja a márka. A Szentkirályi 2010-ben 1,5 milliárd forint beruházással létrehozta új logisztikai központját, és abban az évben nettó árbevétele 5,35 milliárd forint volt. A fogyasztói hűség bizonyítékaként számos más elismerés mellett (Foodapest, Arany Tallér, Szent Miklós Emlékérem) 2006-tól 2011-ig minden évben kiérdemelte a Reader’s Digest Legmegbízhatóbb Márka díját, tavaly pedig nyolcadik alkalommal lett övé a Superbrands díj, ezen belül 2009-ben megkapta a Business Superbrands díjat is. A MagyarBrands díjat 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is elnyerte. A Monde Selection aranymedálját négy évben is elnyerte, legutóbb 2012-ben. Az évszázadokig garantált ásványvízhozamnak köszönhetően, illetve a növekvő fogyasztói igények kielégítése érdekében a cég folyamatosan modernizál, fejleszt. Magyarország piacvezető ásványvízmárkáját - a társadalomról felelősséggel gondolkodó vállalatként - széles körű támogató, segélyező tevékenység jellemzi. A Szentkirályi és Emese elnevezésű ásványvizeken túl az oxigénnel dúsított ásványvize, az AQUA ELIXIS üdítőitala, jégvizei, limonádéi, illetve kozmetikumai is népszerűek a piacon. 2011-ben elnyerte a Water Innovation Awards legjobb fogyasztói kampányának járó világdíjat „A víz arca” kampánnyal, illetve az 1 literes palackja döntős plakettet kapott „A legjobb új PET palackok” kategóriában. 2011-ben Balogh Leventének ítélte a VOSZ a „2011. Év Vállalkozója” díjat, 2012-ben pedig a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés „Bács-Kiskun Megyéért Díj”-jal jutalmazta kiemelkedő munkáját. A Szentkirályi a 2013/2014. év első magyarországi Best Buy Award felmérésben, a szénsavas és szénsavmentes ásványvíz kategóriákban „legjobb ár-minőség arányt nyújtó ásványvíz” helyezést érte el. 2013-ban a Millward Brown piackutató cég márkakutatása eredményeként bekerült a TOP 10-be, ezzel a legkedveltebb ásványvíz márka lett.

***

Fővárosi Vízművek Zrt. (www.vizmuvek.hu):
 
 
 
 
A több, mint 145 éves múltra visszatekintő Fővárosi Vízművek Zrt. a főváros egész területére és több mint 20 Budapest környéki településre, összesen a 2 milliót is meghaladó lakoshoz juttatja el nap mint nap a friss és egészséges ivóvizet. A Szentendrei-szigeten, a Csepel-szigeten, a Margitszigeten, valamint a Duna bal és jobb partján található kútjainkat mintegy 5000 kilométer hosszú vezetékrendszer köti össze az otthonok, munkahelyek vízcsapjaival, ahonnan az év bármely napján, a nap bármely percében bátran tölthető az éltető víz, amelynek tisztaságát a világszínvonalú technológiákat alkalmazó vízminőség-vizsgálati tevékenységünk is garantálja.
Kútjaink naponta összesen 1 millió 200 ezer köbméter ivóvíz kitermelését és továbbítását teszik lehetővé, vagyis mintegy 700 ezer köbméterrel többet, mint amennyit Budapest lakossága egy átlagos nap leforgása alatt elfogyaszt. A "vízbőség" ellenére azonban mindig szem előtt tarjuk, hogy munkánk során olyan természeti kinccsel dolgozunk, amelyet minden körülmények között óvni és védeni kell.


(Forrás: Fővárosi Vízművek Zrt., Szentkirályi Ásványvíz Kft.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése