2013. november 27., szerda

JÓTÉKONYSÁGI BORÁRVERÉS A LÁTÁSSÉRÜLTEKÉRT

Magyar borászatok a látássérültekért
Jótékonysági borárverés a Szempont Alapítvány szervezésében

2013. november 20. Évente közel 6000 ember válik látássérültté. A látásukat részben, vagy teljesen elvesztő honfitársaink számára elengedhetetlen a folyamatos szakmai és társadalmi támogatás, ahhoz, hogy megváltozott élethelyzetüket követően minél teljesebb életet élhessenek.
 
 



Erre szeretné felhívni a figyelmet a több mint 20 éve a látássérültek rehabilitációjával foglalkozó Szempont Alapítvány 2013. november 30-án, a Vinopolis étterem és borbárban rendezendő jótékonysági borárverésén.
A rendezvényen néhány igen ritka palack bor kerül kalapács alá többek között a Gere, a Tiffán Ede és a Gróf Buttler pincészetek gyűjteményéből. A résztvevő borászatok a befolyó összeget az Alapítvány működésére ajánlják fel.
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. A résztvevőket az árverésen túl borvacsorával, Krizbai Teca, a Csillag Születik című tehetségkutatóból ismert látássérült előadóművész koncertjével és borkaszinóval is várják.
A jótékonysági borárverés háziasszonya Barabás Éva szerkesztő-riporter, műsorvezető.
 
***
 
A közfeladatot ellátó Szempont Alapítványnál szakemberek készítik fel a látássérülteket mindazon tevékenységek elsajátítására, amelyek a megváltozott élethelyzetben történő önálló életvezetéshez szükségesek: fehér bottal közlekedés, házimunka, iratrendezés, számítógép kezelés, tapintható írások vagy például nagyító eszközök használatának megtanulása. A foglalkozási rehabilitáció során az alapítvány a látássérült emberek munkaerő-piacon való megjelenésében is szerepet vállal,az eredményes munkavállaláshoz szükséges készségek fejlesztésével: pályaorientáció, kommunikációs készségek erősítése, illetve az önálló munkakeresés segítése.

***

Részvétel a november 30-i jótékonysági borárverésen
Helyszín: Vinopolis étterem és borbár (1016 Budapest, Naphegy utca 67.)
Részvételi díj: 9500 Ft
Fizetés módja készpénzben a helyszínen, vagy banki átutalással az OTP Bank Nyrt. 11711041 20870726 bankszámlaszámon. Kérjük, a megjegyzésben tüntesse fel a nevét.
A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrációs szándékát a borarveres@szempontalapitvany.hu e-mail címen, vagy a +36 30 695 26 07 telefonszámon jelezheti november 29-ig.

(Szövegforrás és további sajtóinformáció:
Réz Ágnes
MetaCommunications
mobil: 06 20 5271630
info@metacompr.hu

Csapó Borbála
Szempont Alapítvány
mobil: 06 30 695 26 07
csapo.borbala@szempontalapitvany.hu)

----------------------------------------------------------


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése