2013. november 7., csütörtök

AZ ÉV PROJEKTMENEDZSERE DÍJ 2013. DÍJ ÁTADÁSA

Az Év Projektmenedzsere Díj 2013 átadása

2013. november 6-án, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, adták át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium védnökségével, a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett, és a beérkezett pályázatok alapján elbírált, illetve kiválasztott az Év Projektmenedzsere Díjat.
 




A projektmenedzser szakma presztízse

A Gerbeaud Házban megrendezett eseményen felszólalt a díj fővédnöke, Vályi-Nagy Vilmos, infokommunikációért felelős államtitkár (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke, és Szalay Imre, a PMI Budapest - Magyar Tagozat és a Díjbizottság Elnöke.

A díjat a projektmenedzsment szakma hazai szervezetei közösen hirdették meg, értékelték és tettek javaslatot az Év PM-ének személyére. A szervezetek meghatalmazott képviselőiből e díj szervezésére létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla célja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett elismerést idén tizenharmadik alkalommal adta át Szalay Imre, a Díjbizottság Elnöke, ezúttal Czifra Juliannának, a Vodafone Magyarország programmenedzserének.


 
 
Projektmenedzsment Kiválóság Tábla

Tagjai a következő projektmenedzsment szakmai szervezetek képviselői: Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ), PMI Budapest - Magyar Tagozat (PMI Budapest), Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ), HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK), Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT), Építéstudományi Egyesület (ÉTE).


A Nemzetközi Projektmenedzsment Nap

A világszerte elismert szakember, Frank P. Saladis kezdeményezésére - és számos non-profit, civil projektmenedzsment szervezet csatlakozásával - 2004 óta minden év november első csütörtöke a Nemzetközi Projektmenedzsment Nap (www.internationalpmday.org). A cél a projektmenedzseri szakma elismertségének, ismertségének növelése, ami helyi események, előadások, díjátadások, bejelentések szervezésével, különböző PM szervezetek, szövetségek összefogásával valósul meg.
 
Magyarországon idén hatodik alkalommal ünnepeljük meg ezt a napot, melynek ez évi mottója „Power of the Profession”.


 
Art of Projects nemzetközi konferencia

Tíz éve alakult a PMI (Project Management Institute) hazai tagszervezete, a PMI Budapest - Magyar Tagozat, amely 2013. november 7-én nemzetközi konferencia megrendezésével, a magyarországi projektmenedzsment társadalommal együtt köszönti az évfordulót. A konferencia, amely az „Art of Projects” címet viseli, egyben a Nemzetközi Projektmenedzsment Világnap hazai központi eseménye lesz. Itt kerül bemutatásra a PMBOK 5th Edition, a projektmenedzsment szakma alapkönyvének magyar nyelvű kiadása is.
 
A konferencia programjában a PM azon területei kapnak helyet, melyekben az elmúlt években gyors ütemű fejlődés ment végbe, illetve melyek nemzetközi viszonylatban komoly érdeklődésre tartanak számot. Neves külföldi előadók mutatják be a projektmenedzsment világ legújabb módszereit, gondolatait, elősegítve ezzel a PM területén az innovatív, nyitott gondolkodás továbbfejlődését, inspirálva a hazai projektmenedzsereket és konzultánsokat. A műhelymunkák során alkalom nyílik az újdonságok magyarországi megvalósulásáról való beszélgetésre, illetve a hazai helyzet nemzetközi tükörben való megméretésére is.


Körkapcsolás 20.

A Projektmenedzsment Világnap eseményeihez kapcsolódóan 2013. október 17-én megrendezésre került a Magyar Projektmenedzsment Szövetség által szervezett jubileumi 20. Körkapcsolás rendezvény. Az alkalom áttekintést adott a Projekt-, Program- és Portfoliómenedzsment piac nemzetközi és hazai állapotáról, jelentős szereplőiről és a hazai tapasztalatokról.
 
 
(Szövegforrás: NFM, PMSZ)
 
--------------------------------------
 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

 
(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése