2013. szeptember 28., szombat

VÁROSLIGET CAFÉ & BÁR

VÁROSLIGET CAFÉ & BÁR – MODERNIZÁLT HAGYOMÁNYŐRZÉS A MŰJÉGPÁLYA KAPUJÁBAN

A Városligeti Műjégpálya felújított, központi épületében nyitotta meg a napokban kapuját a Városliget Café & Bár, ahonnan Vajdahunyad várára, télen pedig a korcsolyázó forgatagra nyíló, gyönyörű kilátás mellett élvezhetjük kávénkat, vagy költhetünk el egy finom ebédet. A modern és hagyományos jegyeket stílusosan egybeolvasztó helyiségben körülnézni is élmény.


 
Belépve azonnal egy tágas térben találjuk magunkat, ám ha jobban körülnézünk, mindjárt feltűnik, hogy a berendezéssel több, kis részre tagolódik az étterem, így ha akarunk, anélkül is félrevonulhatunk, hogy egy kis elzárt sarokba száműznénk magunkat. Könyvespolcok – rajtuk különböző, régi és új könyvekkel – határolta részek között navigálhatunk, miközben régi játékokban vagy éppen sporteszközökben gyönyörködhetünk. A hatalmas ablakoknak köszönhetően egy pillanatra sem kell szem elől tévesztenünk a valóban lenyűgöző kilátást, ami gyaníthatóan éjszaka még ennél is szebb lesz az éjszakai kivilágításnak köszönhetően!
 
 
 

A kávézó éjfélig nyitva tart, így a vendégeknek a kivilágítást is bőven lesz idejük élvezni. A mennyezetről régi fotók néznek le ránk, a falakat idézetek és rajzok díszítik, a gyermekeknek pedig külön - kiszínezővel felturbózott étlap – dukál, vagyis bőven van mivel szórakoztatnunk magunkat, így könnyen lehet, hogy egy kávéra-beugrásból is egy órás ücsörgés lesz.
 
 
 
És hogy étteremről, kávézóról vagy bárról van-e szó? Nos, leginkább mindhárom egyben. Nehezen választható szét a három funkció ebben a térben, ahol nagyon jól megfér egymás mellett egy komplett ebédet elfogyasztó és egy, csupán egy pohár borra betérő társaság.
 
 
 
A Műjégpálya novemberi nyitása után pedig akár két kör közötti pihenésként is le lehet foglalni az egyik kis asztalt.

Az étlapon olyan klasszikusok találhatók, mint a töltött paprika, a tökfőzelék, vagy a szürkemarhából készült tányérhús, mindegyik kissé új köntösbe bújtatva, mégis megőrizve a hagyományos ízeket. Külön bárétlappal és reggeli étlappal is szolgál, előbbi az italozás mellé csipegetők, utóbbi természetesen a még dél előtt falatozók számára. Árak tekintetében persze nem a legolcsóbb, de nem is elszállt, csak a turistákat megcélzó számokkal dolgozik, nyugodtan bevállalható alkalmanként.



 
---------------------------------------------------------------------------------------------------


POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200580092415921.1073741838.1567426487&type=1&l=c6f336daf3 


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)


(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése