2013. július 21., vasárnap

ROST ANDREA ELŐSZÖR PILLANGÓKISASSZONY

PILLANGÓKISASSZONY A MARGITSZIGETEN ROST ANDREÁVAL
A világhírű operaénekesnő először énekli a Puccini-opera címszerepét

A Szabad Tér Színház idei első nagy opera bemutatója Puccini életművének gyöngyszeme, a Pillangókisasszony, amely sztárszereposztással kerül színre 2013. július 26-án és 28-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A címszerepben a világhírű Rost Andrea debütál, partnere az operaszínpadok fiatal sztártenorja, Andrea Caré.
 



A mai korba helyezett romantikus történetben egy fiatal japán gésa, Cso-Cso-Szán őszinte, tiszta szerelme elevenedik meg egy amerikai tengerésztiszt, Pinkerton iránt. Puccini egyik legnépszerűbb operáját a megható történeten túl lírai dallamvilága, páratlan érzelemgazdagsága és hangulatteremtő ereje teszi kivételessé.

Rost Andrea szerint, aki pályafutása során először lép színre a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Pillangókisasszony a női lélekről szól, hiszen a világ keménysége ellenére minden nő szíve mélyén töretlen hit és odaadás rejtezik. A világszerte sikeres operaénekest eddig elkerülte Madame Butterfly szerepe, amelyről így nyilatkozott: „Erre nem voltam a kezdetektől predesztinálva, nagy szerencse, hogy a hangom ebbe az irányba nyílik. Rettentően szeretem Puccini zenéjét, az egyik legérzékibb muzsika.”
 
A margitszigeti bemutató vendégművésze a fiatal olasz tenor, Andrea Caré, aki először mutatkozik be a hazai közönségnek. Pavarotti tanítványa néhány esztendő alatt Európa számos híres operaszínpadán fellépett. 2005-ben a Spoletói Nemzetközi Operaverseny győztese lett, öt évvel ezelőtt Bolognában a Normában debütált, tanulmányait Turinban, a Giuseppe Verdi Konzervatóriumban folytatta. A Pillangókisasszony férfi főszerepét többször énekelte nagy sikerrel, s noha Puccini operái közül a Tosca áll hozzá a legközelebb, alig várja a budapesti fellépést, ahol először énekelhet együtt Rost Andreával.
 
Az „örök hűség és szerelem operája” két alkalommal látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Anger Ferenc rendezésében. A látványos előadásban további kiváló énekesek, az Operaház magánénekesei lépnek színre: Wiedemann Bernadett, Busa Tamás, Megyesi Zoltán, Markovics Erika, Rezsnyák Róbert, Molnár Zsolt és Németh Gábor. Az előadás díszletét Szendrényi Éva tervezi, a jelmezeket Zöldy Z. Gergely. Közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara és kórusa Héja Domonkos vezényletével.

Az előadásra érdemes Színházi hajójárattal érkezni, amely a kezdési időponthoz igazítottan közlekedik a Vigadó térről a Batthyányi tér és a Dráva utcai kikötőket érintve a színház saját, Szabadtéri Színpad és Víztorony kikötőjébe. A hajójegyek elővételben és a hajón is megválthatók.



(Forrás: www.szabadter.hu)



(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése