2013. július 31., szerda

MOL VÍVÓ VILÁGBAJNOKSÁG - A SZURKOLÓK FÉLÁRON UTAZHATNAK

Negyedik alkalommal rendeznek meg Magyarországon Vívó Világbajnokságot 2013. augusztus 5. és 12. között. A rangos sporteseményen több mint 100 ország mintegy 1000 képviselője indul. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a MÁV-START Zrt. és a VOLÁN társaságok 50%-os utazási kedvezményt biztosítanak a világbajnokságra utazóknak.
 
 
 
 

Az idei év egyik legrangosabb hazai sporteseményének, a MOL Vívó Világbajnokságnak a SYMA Rendezvénycsarnok ad otthont. A nyolcnapos eseményen a sportág aktív versenyzői szinte kivétel nélkül pástra lépnek, összesen körülbelül 830 vívó érkezik a megmérettetésre. Közép-Kelet-Európában először 160 kerekesszékes versenyző is összemérheti tudását.

A Magyar Vívó Szövetség és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával a MÁV-START Zrt. és a VOLÁN társaságok 50%-os utazási kedvezményt biztosítanak a világbajnokságra utazóknak.

„A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium saját eszközeivel segíti a vívó-világbajnoksághoz hasonló rangos, nagyszabású sportesemények sikeres megrendezését. A belépőjeggyel rendelkezők féláron vehetik igénybe a legnagyobb országos közösségi közlekedési szolgáltatók menetrend szerinti járatait a verseny ideje alatt” - jelentette be Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár.

„A felelős vagyongazdálkodáshoz hozzátartozik az is, hogy az állami tulajdonú részesedéssel működő társaságok együttműködnek és közös társadalmi szerepvállalásra törekednek. Az MNV Zrt. az augusztus eleji Kecskeméti Repülőnapra is 50%-os utazási kedvezményt biztosít a VOLÁN járatokkal utazóknak. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a kevésbé tehetős családok is ellátogassanak akár mindkét világszínvonalú rendezvényre.” - mondta Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A MOL Vívó Világbajnokság a sportág legnagyobb éves eseménye mellett ezúttal centenáriumi ünnep is, mivel a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) 2013-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.
 

 
 
„Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a vívás hazánk egyik legsikeresebb sportága. Szilágyi Áron Londonban a 35. vívó aranyérmet nyerte el, sportolóink 22 ezüst- és 26 bronzérmet gyűjtöttek eddig az olimpiákon. Az idei, centenáriumi világbajnokságon szeretnénk a magyar vendégszeretetnek és a hazai szurkolók igényeinek megfelelni. Örömmel fogadtuk, hogy az utazási kedvezményre vonatkozó kérelmünk támogatást kapott. Bízunk benne, hogy tömegek fognak drukkolni a versenyzőknek.” – tette hozzá Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke.


(Forrás: NFM-MNV-MVSZ közös közlemény)

___________________________________________________________

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése