2013. július 9., kedd

A WWF és az ILCSI SZÉPÍTŐ FÜVEK TERMÉKEI

Natúrkozmetikumokkal a természeti értékek megóvásáért

A természetbarát bőrápolás és a környezettudatos termék-előállítás fontosságára hívja fel a figyelmet a WWF Magyarország és az Ilcsi Szépítő Füvek együttműködése. Az Ilcsi termékeire WWF logó került, hangsúlyozva, hogy a bio alapanyagú kozmetikumok hozzájárulnak természeti értékeink megóvásához.
 
 


A WWF globális küldetése, hogy az emberiség és a természet harmóniában éljen egymással. A szervezet programjai és együttműködései - többek között - mind azt a célt szolgálják, hogy világszerte csökkenjen a károsanyag-kibocsátás, és a Föld változatos élővilága fennmaradjon.

„A Föld megóvásához elengedhetetlen, hogy az emberiség a természetet kevésbé terhelő életmódra térjen át. Ezért fontosak azok a vállalatok, amelyek környezettudatos működésük és környezetbarát termékeik révén példát mutatnak. Az Ilcsi Szépítő Füvekkel indított együttműködésünk a közös felelősségvállalásra, valamint a természetes alapanyagok jelentőségére hívja fel a figyelmet. A termékekre került WWF logó azt az üzenetet hivatott eljuttatni az emberhez, miszerint természeti értékeink megóvása mindannyiunk közös feladata.” – mondta Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

Az Ilcsi Szépítő Füvek termékei a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat figyelembe véve és kizárólag a legjobb minőségű bio alapanyagokat – friss gyógynövényeket, gyümölcsöket és zöldségeket – felhasználva készülnek. A magyar tulajdonban lévő vállalat saját bioültetvényén termeszti, biogazdaságokból vásárolja, vagy vadon gyűjti be a termékei előállítása során használt, több mint száz növényfaj részeit. Ezek a növények gazdagabbak biológiailag aktív anyagokban, mint a hagyományos termesztésből származó társaik.

Az Ilcsi a mindennapokban is környezettudatos, ezért az irodai munka és gyártás során keletkezett hulladékot szelektíven gyűjti. Ennek köszönhetően évente közel 80.000 liter szelektív szemetet gyűjt össze a vállalat, hogy kevésbé terhelje a környezetet. A termékek csomagolásának kialakításánál is fontos szempont volt a környezet védelme, ezért a tégelyek csökkentett, 13-17%-kal kevesebb műanyagtartalommal és PBA mentesen, újrahasznosítható műanyagból készülnek. Az Ilcsi a termékek szállítása során a hagyományos térkitöltők helyett környezetbarát puffasztott biokukoricát használ.

„Számomra, mint natúrkozmetikai gyártó cég tulajdonosának és Ilcsi néni fiának mindig is fontos volt Földünk értékeinek ismerete és megóvása. Napjainkban mindannyiunknak sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a természetvédelemre és a rendkívül sérülékeny élővilágra. Büszke vagyok arra, hogy termékeink nem tartalmaznak mesterséges és káros segédanyagokat, vegyszermaradványokat, szintetikus színező- és sűrítőanyagokat vagy állati eredetű anyagokat, és nem végzünk állatkísérleteket sem a fejlesztések során. Az Ilcsi Szépítő Füvek és a WWF alapelvei azonosak, ezért is nagy öröm számomra, hogy az idei évtől kezdve együttműködve, közösen tudunk harcolni a természet kincseinek megóvásáért.” – hangsúlyozta Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.


További információ:
Molnár-Baji Éva
PR menedzser, WWF Magyarország
eva.baji@wwf.hu
30/655 2407

---------------------------------------------------


(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése