2013. június 4., kedd

MY DREAM - 3D-S VAN GOGH-KIÁLLÍTÁS A VAM DESIGN CENTERBEN

Az amszterdami Beurs van Berlage falai közül elsőként érkezett Budapestre az eddigi legnagyobb, több mint 200, digitálisan felújított képet számláló, részben 3D-animációban is megtekinthető Van Gogh-kiállítás.




Az ünnepélyes keretek között megnyitott kiállítás díszvendége Melcher de WIND holland ötletgazda volt, aki kiemelte: Vincent van Gogh-nak az volt az álma, hogy egyszer az összes képét egy helyen lehessen megtekinteni. Az évtizedek alatt ezek a képek szétszóródtak, megsérültek, eltűntek. Ezzel az új digitális technikával Van Gogh álma valóra vált, hiszen ennyi művét még soha nem lehetett egy helyen megtekinteni.

A Van Gogh által megálmodott világot - a digitális eljárásnak köszönhetően - élő színekben tárják a nagyközönség elé. A világhírű képek új dimenzióba emelésével egyedülálló és lenyűgöző részletek bontakoznak ki a művekből – írja a Kultography portál.

A kiállítás egy részét alkotó, lenyűgöző animációkat a látogatók speciális, 3D-s szemüvegek segítségével élvezhetik. A technikának köszönhetően láthatóvá válik a posztimpresszionista művész játéka a fényekkel és perspektívával, miközben a képek összes apró részlete elénk tárul.
 
 
 
 

A csodálatos, élénk színekben pompázó művek és animációk - a festő saját jegyzeteivel, illetve testvérének írt leveleivel kiegészítve - izgalmas betekintést engednek Van Gogh különleges világába és álmaiba.

A kiállítás május 31. és november 30. között tekinthető meg a VAM Design Centerben.
 
 
(Forrás: VAM Design Center)
 
 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése