2013. március 23., szombat

MOSOLYGÓ KÓRHÁZ

 
Svájci és magyar művészek festik ki a budapesti Szent László Kórház gyermekosztályainak falait.    

 
 
 
A Mosolygó Kórház Alapítvány elnyerte a Svájci Hozzájárulási Hivatal által kiírt „Intézményiegyüttműködési és partnerségi” pályázatot, mely során a gyermekek érdeklődési körének megfelelő figurák kerülnek a budapesti Szent László Kórház csontvelő-átültetési osztályának vizsgálati- és kezelőszobáinak, valamint a kórház területén működő Démétér Ház falaira. Ez az intézmény otthoni környezetet teremt a Magyarország bármely területéről érkező, súlyos beteg, kórházi kezelésre szoruló gyermekeknek és családtagjainak. Cserébe a Mosolygó Kórház Alapítvány egy saját művészeiből álló csoportot küld Svájcba, amely meglátogatja a kórházak gyermekosztályait. Magyar orvoskutatók már bebizonyították, hogy a beteg gyermekek szórakoztatása jótékony hatással van az egészségre, és felgyorsítja a felépülést.
--
Az Anouk Alapítvány négy festőművésze van most Budapesten. Kéthetes workshopot tartottak 20 magyar művésznek, akik közül tizeneggyel együtt jelen pillanatban is festik a Szent László Kórház gyermekosztályainak falait. A munka április 2-ig tart.
--
A kórház, a Magyar Fejlesztési Iroda valamint az alapítvány részéről a projekt felügyeletét ellátja: Dr.
Vályi-Nagy István, a Szent István és Szent László Kórház főigazgatója, Dr. Kriván Gergely osztályvezető főorvos, Sédlák Gabriella szociális programkoordinátor és Kecskeméti Éva pszichológus a Szent László Kórháztól; Strack Helga vezető tanácsadó a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.-től; a Mosolygó Kórház Alapítványtól pedig Dr. Albert Royaards ügyvezető igazgató, Christopher Daniels projekt vezető, valamint Károlyi Judit irodavezető.

--
A Mosolygó Kórház Alapítványt Csáky-Bornemisza Éva grófnő és Dr. Albert Royaards alapította 2004-ben, azóta folyamatosan küldenek önkénteseket és művészeket (zenészeket, bűvészeket, mesemondókat, színészeket, bábművészeket, kézműveseket) Magyarország-szerte 23 kórházba. Azóta bővült a munka: további 7 országban helyi művészekkel és az adott ország finanszírozásával működik az önkéntes munka. Az Alapítvány emellett orvosi felszereléseket is vásárol gyermekkórházaknak. 2011 elején kezdte el szervezni a díszítő falfestési programokat Magyarországon, melyek során támogató cégek és más intézmények önkéntesei együttműködve festik ki vidám figurákkal a kórházak gyermekosztályainak falait. Eddig tíz ilyen kórházi falfestő projekt fejeződött be.
-- 
A kórházak gyermekosztályainak díszítése fontos feladat, hiszen már tanulmányok is alátámasztották, hogy hangulatjavító hatása van a gyerekekre, ha a vizsgáló vagy kezelő helységeket vidám képekkel festik ki. A boldogabb környezet elősegíti a gyorsabb felépülést, mert csökkenteni a szorongást és a stresszt, melyet a kórházban élnek át a gyerekek.
--
--
További információkért lépjen kapcsolatba velünk:
Mosolygó Kórház Alapítvány
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 31. III/9.
Telefon és fax: 0036 1 302 0060
Mobil: 0036 20 579 6772
E-mail:
mosolygokorhaz@mosolygokorhaz.hu
Honlap: www.mosolygokorhaz.hu www.smilinghospital.com
Irodavezető: Károlyi Judit, e-mail: judith.karolyi@mosolygokorhaz.hu

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Olvasó! Czigler Gyula, SZERETETTEL fordul HOZZÁTOK.
    AKI Született: 1969.08.29 KÁRPÁTALJA-Beregszász ( Beregovo) Szovjetunió. Jelenleg NOMÁD ÉLETET ÉL. Valaha a SÖTÉTSÉG BIRODALMA kiűzte a szülővárosából.
    EZT ÜZENI A SÖTÉTSÉG BIRODALMÁNAK:
    MAGYARNAK SZÜLETTEM ÉS MAGYARKÉNT HAGYOM ITT E FÖLDI ÉLETET. BÁRMELY ORSZÁGBAN IS ÉLEK, ADDIG MIG DOBOG A SZÍVEM, TÁMOGATOM MINDEN FORMÁBAN A MAGYAR NEMZETET ÉS AZ EGÉSZ EMBERISÉGET. ÉS EZ ÍGY VAN! ISTEN ÁLDJA A MAGYART ÉS AZ EGÉSZ EMBERISÉGET
    ❤️🔥💚
    MENNYEI ATYÁNK KI A SZÍVÜNKBEN VAGY,
    ELJÖTT MÁR A TE VILÁGOD MEGMENTENI A MAGYARSÁGOT ÉS AZ ÉLNI VÁGYÓ LELKEKET!
    HÁLA HÁLA HÁLA
    🇭🇺
    ÁLDÁS A MINDESÉGRE.
    SZERETETTEL: Gyula Czigler

    VálaszTörlés