2013. március 7., csütörtök

ÉLSPORTOLÓINK A TERMÉSZET VÉDELMÉÉRT



A WWF Magyarország és a The Prime Management Sportügynökség hosszú távú együttműködési megállapodásról számolt be. Olyan magyar élsportolók, mint Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos és Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, magyar válogatott női és férfi kézilabdázók, valamint kosárlabdázók állnak a jövőben számos hazai WWF-kampány élére, hogy így hívják fel a figyelmet bolygónk élővilágának védelmére.





A WWF Magyarország számára a természet szeretete és megóvása hivatás. A szervezet több mint 20 éve küzd a hazai erdők, édesvizek és veszélyeztetett fajok védelméért, valamint a globális éghajlatváltozás ellen. „Célunk nem az, hogy az ember a természettől elzárva építse életét. Szeretnénk átadni az emberiségnek azt a tudást, amelynek ismeretében harmóniában élhet erdeivel, vizeivel, értékes növény-és állatvilágával.” – hangsúlyozta Fáth Ákos, a WWF Magyarország megbízott igazgatója az alapítvány reggeli sajtótájékoztatóján.
 


A rohamosan növekvő fogyasztás és az ezzel járó környezeti terhelés korában fontos, hogy minél több emberben tudatosuljon a Földért érzett egyéni felelősség. A WWF Magyarország és a sportolók teljes körű menedzsmentjével foglalkozó The Prime Management együttműködésének köszönhetően magyar élsportolók tesznek tanúbizonyságot természet iránti elkötelezettségükről. Kozák Danuta és Vajda Attila mellett olyan, saját környezetük iránt is elhivatott sportemberek állnak a hazai WWF-kampányok élére, mint például Zácsik Szandra, és Császár Gábor, magyar válogatott kézilabdázók, illetve Rasheed Rita, Báder Márton és Vojvoda Dávid magyar válogatott kosárlabdázók.
--
„Örömömre szolgál, hogy a leghitelesebb természetvédelmi szervezet, a WWF hazai tevékenységét segíthetem, hiszen a természet kincsei, különösen a vizes élőhelyek felbecsülhetetlen értékekkel bírnak egy kajakos életében.” - mondta a kétszeres olimpiai bajnok, Kozák Danuta.
--
A két szervezet elsőként a világ legnagyobb önkéntes akciója, a WWF Föld Órája kampány során működik együtt. A globális kezdeményezés alkalmával március 23-án 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára.
--
A WWF Magyarország idén gyertyafényben ünnepli az összefogást, és március 1-je és 17-e között gyertyagyűjtési akciót hirdet. Aki elhozza régi, már nem kedvelt gyertyáját a WestEnd City Centerben felállított gyertyagyűjtő pontok valamelyikébe, a 23-ai lekapcsoló eseményen újraöntve, WWF-es külsőben kapja vissza a bevásárlóközpont Millennium Tetőkertjén! A rendezvényre a WWF Magyarország kiönti Az Ország Legnagyobb Gyertyáját, egy közel 5 méteres viaszóriást, amit a város elsötétülése után Erőss Zsolt hegymászó, Tóth Vera énekes és Kovacsics Anikó válogatott kézilabdázó segítségével gyújt meg.
 
 
 
A 2013-as WWF Föld Órája kampány hivatalos elindítása alkalmából február 28-án Kozák Danuta, Vajda Attila, Zácsik Szandra, Rasheed Rita, Báder Márton és Vojvoda Dávid együtt gyújtották meg a környezettudatosságot és az összefogást szimbolizáló gyertyákat a WestEnd Millennium Udvarán, és helyezték el saját régi gyertyáikat a gyertyagyűjtő szigeteken (képek).
 

 

A The Prime Managementről

A The Prime Management, a SportConcept – a magyar és európai kézilabdázás egyik legismertebb sportmenedzsment-ügynöksége – és a Vinko Group – az ország egyik legsikeresebb kosárlabdával foglalkozó menedzserirodája – egyesüléséből született szervezet, amely hazai és külföldi élsportolók teljes körű menedzsmentjével foglalkozik. A The Prime Management kiemelt célja, hogy a szokásos sportmenedzseri teendők mellett a kommunikációra és a marketingre kiemelt figyelmet fordítson, és ezen a területen meghonosítsa a külföldön már bevált és megszokott magasabb szakmai színvonalat.

A WWF-ről

A WWF a világ legnagyobb független civil természetvédelmi szervezete, amely 52 éve több mint 100 országban küzd bolygónk élővilágának védelméért. Küldetésünk egy olyan jövő felépítése, amelyben az emberiség és a természet harmóniában él együtt. A környezetszennyezés mértékének csökkentésével, a megújuló energiaforrások használatának támogatásával, valamint Földünk biológiai sokféleségének megőrzésével célunk egy fenntartható jövő felépítése.
--
A szervezet hazai irodája, a WWF Magyarország 22 éve harcol édesvizeink és erdeink védelméért, a veszélyeztetett fajok fennmaradásáért és a klímaváltozás hatásainak megfelelő kezeléséért.
 
 
(Forrás: WWF)
 
------------------------------------
 
 
(Fotó: JulCSIllag-fotó®)
(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése